PROGRAM
Copyright  Gheorghiţă COŞER, 2009
HOME           OBIECTIVE          ACTIVITATI         PRODUSE     INFORMATII DIVERSE
©
Proiect finantat de Comisia Europeanã prin programul Socrates. Acest site Web reflectã doar opinia autorului si nu reprezintã în mod necesar pozitia oficialã a Comisiei Europene
1-10 septembrie 2006
 Realizarea echipei de proiect (Moulins-Zorleni)
Octombrie-noiembrie 2006
Selectia grupului tinta,inceperea pregatirii lingvistice si de specialitate
Noiembrie 2006
Reuniunea de proiect in Moulins - Franta
Februarie 2007
Reuniunea de proiect in Zorleni - Romania.
Ianuarie-februarie-martie 2007
Pregatire lingvistica
15-30 aprilie 2007
Vizita elevilor români in Moulins-Franţa
13-27 iunie 2007
Vizita elevilor francezi in Zorleni-Romania
Iulie 2007
Diseminarea rezultatelor
August 2007
Realizarea raportului final

GRUPUL SCOLAR AGRICOL "MARCEL GUGUIANU"TEL: +40235/424919, +40235/425092 FAX: +40235/308026ZORLENI VILLLAGE VASLUI COUNTY COD:737635 e-mail: grscagzo@yahoo.com http://www.guguianu.ro


GALERIE CU IMAGINI DIN TIMPUL PROIECTULUI

Proiectul „CONSERVATION DES ESPECES ESSENTIELLES DES ECOSYSTEMES DANS LES RESERVES NATURELLES” ("Conservarea speciilor si ecosistemelor din cadrul rezervatiilor naturale") îsi propune sa identifice si sa prezinte elementele biomorfologice si geomorfologice ale ecosistemelor, insistându-se pe structura şi utilitatea acestora, în vederea integrării acestor informaţii într-un material educativ interesant şi atractiv. Importanţa cunoaşterii principalelor specii din cadrul ecosistemelor naturale derivă din necesitatea strigentă a umanităţiii de a conserva cadrul natural în care a aparut şi s-a dezvoltat.
Sprijinul acordat pentru protectia naturii si a biodiversitatii nu este o activitate destinata în mod implicit ecologiştilor, ci tuturor celor iubitori de natură.
Natura este permanent ameninţată de intervenţia agresivă a omului asupra cadrului sau natural: de la poluarea cauzată de ploile acide şi scurgerile de substanţe chimice la supraexploatarea stocurilor de peste sau distrugerea mediului rural.
In Uniunea Europeana 38% din speciile de pasari si 45% din speciile de fluturi sunt în pericol si, fara o interventie ştiinţifică de protectie si conservare a cadrului natural, intră în imposibilitatea de a supravietui. In Nordul si Vestul Europei 605 din întinderile de apă au fost pierdute, o mare parte din speciile arboricole sunt afectate de poluare si, în părţile de sud, eroziunea solului începe să creeze zone desertice. Prim urmare, este imperios necesar să acţionăm pentru a conserva aceste resurse naturale, de neinlocuit, înainte de a fi prea tarziu. Solului, ca resursă naturală preţioasa, i-au fost necesari mii de ani pentru a ajunge în forma actuală, iar distrugerea lui va obliga cele mai multe dintre specii să parcurga perioade de transformare cu un final incert si, poate chiar, tragic. Pana acum, protecţia solului nu a fost un subiect important pentru Uniunea Europeana, insa, dat fiind gradul de presiune provocată de poluare si de eroziune, politica pe care trebuie sa o dezvoltam este una menita sa duca spre protecţia naturii si nu spre modificare cadrului natural. Noi depindem de ecosistemele în care trăim si tocmai de aceea avem responsabilitatea să le conservăm atat pentru noi, cat şi pentru generatiile viitoare.
PARTENERI
:
- GRUPUL SCOLAR AGRICOL „MARCEL GUGUIANU” ZORLENI, ROMANIA
- LEGTA TOURRET, MOULINS-CEDEX, FRANTA

COORDONATORI
:
- DANIELA BACESCU, profesor de specialitate
- VALERIE RENOUX, profesor de limba engleza

"CONSERVATION DES ESPECES ESSENTIELLES DES ECOSYSTEMES DANS LES RESERVES NATURELLES"
PAGINA OFICIALA A GRUPULUI ŞCOLAR AGRICOL "MARCEL GUGUIANU" ZORLENI
Proiect SOCRATES
SUSTENABILITATEA PROIECTULUI

.